Creatieve interventies

creatieve interventies

Creatieve therapie of kunsttherapie is niet meer weg te denken in het huidige therapie of coaching aanbod. 
De toegevoegde waarde van de herkenning en erkenning van onbewuste processen binnen de praktijk, is de reden dat ik vanuit mijn ervaring als creatief coach/therapeut en mijn persoonlijke ervaringen vanuit mijn werk als kunstenaar de bijscholing Creatieve interventie heb ontwikkeld. 
Deze bijscholing wordt op dit moment gegeven bij de Nemacademy in Breda. 

Verlangen

Als mens beschikken we over het waardevolle vermogen om vanuit creativiteit, oplossingsgericht te kunnen werken, ons leven vorm te geven en kunnen we uiting te geven aan gevoelens.  Binnen het hulpverleningstraject kun je door middel van creatieve interventie jouw cliënt extra tools geven om zich te kunnen uiten.  Verbeelden wat in woorden niet verteld kan worden geeft ruimte om vanuit een ander gezichtspunt te kijken naar de vraagstukken of problematiek waar de cliënt mee komt.  Tekeningen of andere werkstukken vertellen verhalen die inzichten geven in levensprocessen en laten zien welke onbewuste emoties, overtuigingen en ervaringen er spelen in het leven van jouw cliënt.

Creatieve interventies bevat oefeningen die erop gericht zijn het zelfhelend vermogen van de cliënt te ondersteunen. 

Je leert verschillende creatieve werkvormen toe te passen.  Tijdens deze bijscholing ga je zelf aan de slag met materialen en leer je hoe je de werkvormen kunt toepassen. 

Geaccrediteerde bijscholing

Inhoud bijscholing Creatieve Interventies: 

Door middel van (praktijk)oefeningen ervaar je zelf hoe je creatieve interventies kunt toe passen in coaching en therapie.
• Wat zijn creatieve interventies?
• Achtergrond creatieve interventies
• Waarom creatieve interventies?
• Wanneer en hoe pas ik creatieve interventies toe?
• Je maakt kennis me een breed scala aan oefeningen direct toepasbaar in je praktijk
• Integratie van creatieve interventies in je eigen beroepspraktijk

Een enerverende bijscholing voor Coaches, Therapeuten, Counselors en Movers en/of studenten in dit vakgebied. Na het volgen van de tweedaagse bijscholing ontvang je het certificaat ‘Creatieve Interventies’.

Met betrekking tot bijscholing zijn we prefered partner van de NFG. Al onze bijscholingen zijn erkend door de NFG en je ontvangt dus 2 PE punten per dagdeel.
( Nemacademy)

error: Content is protected !!