Creatieve interventies

creatieve interventies

Creatieve therapie of kunsttherapie is niet meer weg te denken in het huidige therapie of coaching aanbod.
De toegevoegde waarde van de herkenning en erkenning van onbewuste processen binnen de praktijk, is de reden dat ik vanuit mijn ervaring als creatief coach/therapeut en mijn persoonlijke ervaringen vanuit mijn werk als kunstenaar de bijscholing Creatieve interventie heb ontwikkeld.

Creatieve interventiesAls mens beschikken we over het waardevolle vermogen om vanuit creativiteit, oplossingsgericht te kunnen werken, ons leven vorm te geven en kunnen we uiting te geven aan gevoelens.  Binnen het hulpverleningstraject kun je door middel van creatieve interventie jouw cliënt extra tools geven om zich te kunnen uiten.  Verbeelden wat in woorden niet verteld kan worden geeft ruimte om vanuit een ander gezichtspunt te kijken naar de vraagstukken of problematiek waar de cliënt mee komt.  Tekeningen of andere werkstukken vertellen verhalen die inzichten geven in levensprocessen en laten zien welke onbewuste emoties, overtuigingen en ervaringen er spelen in het leven van jouw cliënt.

Creatieve interventies bevat oefeningen die erop gericht zijn het zelfhelend vermogen van de cliënt te ondersteunen.

Je leert verschillende creatieve werkvormen toe te passen.  Tijdens deze bijscholing ga je zelf aan de slag met materialen en leer je hoe je de werkvormen kunt toepassen.

Deze door mij ontwikkelde bijscholing wordt na 13 april niet meer gegeven bij de Nemacademy. 

Update

Binnenkort vind je hier data voor de eerst volgende bijscholing cursus.


Aanbevelingen

5/5
"Ik vond het een erg fijne, leerzame en afwisselende cursus. Fijne, bruikbare materialen en methodes, die ik ook zeker zal gaan inzetten binnen de begeleiding. Fijn dat je op het einde iedereen nog een methode mee wilde geven, toegepast aan de soort therapie. Dat is voor mij een teken van oprechte betrokkenheid bij de deelnemers. Je hebt een rustige energie, wat ertoe bijgedragen heeft dat ik creatief aan de slag gaan nu ook kan zien als rustgevend. Daarnaast mooi om mensen inzichten te kunnen geven (door het letterlijk op papier te zien). Dankjewel voor de persoonlijke aanvullingen. Altijd fijn. Als ik een score zou mogen geven voor de cursus, dan zou je van mij een 10 krijgen!!!."
N.v.R.
Rouw en Verliesbegeleider
Wanneer?

Binnenkort vind je hier data.

Waar?

Deze bijscholing cursus wordt gegeven in Voorschoten.

Docent

De bijscholing wordt gegeven door Elra Heus de Graaf. Zij is een praktijkgerichte crkbo geregistreerd docent, met jarenlange ervaring in Creatief therapie, Creatieve interventie, coach, docent en kunstenaar. 

Praktijk gericht

Deze cursus is praktijk gericht. Je kunt het direct toepassen binnen je beroepspraktijk. Je gaat aan de slag met diverse materialen.
Bij deze cursus inbegrepen krijg je een doos met materialen, waar je direct zelf mee aan de slag kunt.  

Kleine groepen

De groepen zijn klein. Dit geeft ruimte voor interactie met elkaar en persoonlijke aandacht.
Maximaal 8 deelnemers.

285 voor 2 lesdagen incl. materialenbox
Creatieve interventie

Creatieve interventie

Prijs is inclusief;
  • Syllabus
  • Materialen
  • Certificaat van deelname
error: Content is protected !!